Planter's je uspešno italijansko podjetje, ki slovi po tradicionalni blagovni znamki "made in Italy". Zahvaljujoč prizadevanjem skupine strokovnjakov, izredno pozornim na potrebe trga in usmerjenim k zadovoljevanju želja strank, je podjetje prestopilo državne meje, ter s svojimi kakovostnimi naravnimi kozmetičnimi izdelki uspešno prodira na širši evropski in svetovni trg.

Cilji podjetja Planter's so, trgu ponuditi visoko kakovostne izdelke, namenjene predvsem "ekološko osveščenemu" potrošniku, ki potrebuje zelo specifične, a vendarle učinkovite proizvode. Njihovi izdelki so pripravljeni iz skrbno izbranih naravnih sestavin, ki niso testirani na živalih, ter so varni za uporabo na koži.

Ključni dejavniki za doseganje uspeha, so pri podjetju Planter's zagotovo nenehne raziskave in težnja k razvoju in izboljšanju kakovosti proizvodov ter preučevanju novih formul, ki so za človekovo zdravje in okolje popolnoma neškodljive.
Pospešeno staranje kože danes ni samo posledica vse obsežnejše onesnaženosti okolja, temveč tudi uporabe agresivnih kozmetičnih izdelkov.

Pri izbiri kozmetičnih izdelkov morajo biti še posebno pozorni ljudje z izredno občutljivo kožo, nagnjeno k razdraženosti. Zelo pomembno je, da izberejo nežne izdelke za nego kože, bogate z aktivnimi sestavinami in z blažilnim, zaščitnim in vlažilnim delovanjem.

Aloe Vera je seatavina, bogata z minerali, aminokislinami, vitamini in polisaharidi, ki na poseben način kožo krepi in vlaži.

Ni presenetljivo, da je bila prav Aloe Vera prva in ena bistvenih zaveznic naravne kozmetike Planter's. Z njeno pomočjo je podjetje uspelo razviti celotno paleto naravnih kozmetičnih izdelkov za obraz in telo.
Hialuronska kislina je ena od poglavitnih sestavin človekovega vezivnega tkiva, ki koži daje prožnost in moč, jo vlaži, ter zavira naravne procese staranja. S starostjo količina hialuronske kisline v tkivih upada, zaradi česar postane koža oslabljena, pojavljajo se prve gube in kožni madeži.

Da bi pomagali upočasniti naravni proces staranja kože, Planter's priporoča uporabo bogate linije izdelkov s hialuronsko kislino. Pet izdelkov, s katerimi se boste bojevali s časom, ter dosegli, da bo vaša koža večno mlada, zaščitena in navlažena. Popolna kozmetična linija izdelkov s hialuronsko kislino bo zadovoljila potrebe vsakega tipa kože.

Kozmetični izdelki Planter's ne vsebujejo parabenov, ne vsebujejo sledi niklja, ter so dermatološko testirani. Končni izdelki niso testirani na živalih.
Popolni kozmetični tretma, ki pomaga zaustaviti naravni proces staranja kože, hkrati pa nudi popolno udobje tudi najbolj zahtevnim vrstam kože.

Linijo Penta 5 sestavlja 6 izdelkov, razvitih s pomočjo poglobljenih znanstvenih raziskav. Primerni so za globinsko nego kože ter preprečevanje nastajanja gub.
Linija Penta 5 je svoje ime dobila po Hialuronski kislini, ki se v izdelkih pojavlja v kar petih dimenzijskih strukturah:
1. VISOKO MOLEKULARNA HIALURONSKA KISLINA: Deluje izključno na površini kožnega tkiva, kjer preprečuje sušenje kože in povečuje njeno navlaženost.
2. ZAMREŽENA HIALURONSKA KISLINA: Učinkuje kot vlažilni »filler«, saj njene molekule prodrejo skozi povrhnjico, zajamejo naravno vlažnost kože, pri tem se povečajo, ter gube gladijo iz notranjosti.
3. NIZKO MOLEKULARNA HIALURONSKA KISLINA: Deluje na povrhnjici, kjer progresivno obnavlja vitalnost kožnega tkiva.
4. PREČNO POVEZANA HIALURONSKA KISLINA: Deluje dolgotrajno in nudi takojšnje rezultate, saj omogoča podaljševanje hidratacije in čvrstosti.
5. LIPOSOMI HIALURONSKE KISLINE: Posebna struktura Hialuronske Kisline, ki preprečuje uničenje molekul ter spodbuja počasno sprožanje le-teh.

Ter po kar 5 učinkih prot staranju, ki jih izvršuje:
1. HIDRATACIJA: Močno povečana hidratacija kože in zaustavljen nastanek površinskih gub.
2. GLAJENJE: Vidno zmanjšan obseg gub ter izredno gladka in mehka koža.
3. ZAŠČITA: Omejitev škode, ki jo povzročajo UV žarki ter naravna zaščita DNK-ja in kožnih proteinov.
4. OBNOVA: Obnovitev kožne strukture poškodovanega kožnega tkiva, ter povrnitev gostote, elastičnosti in naravnega sijaja.
5. ČVRSTOST: Povečan učinek čvrstosti, zahvaljujoč visoki koncentraciji vlažilnih in hranilnih aktivnih učinkovin. Izdelki iz linije Penta 5 ne vsebujejo parabenov, ne vsebujejo mineralnih olj in EDTA, vsebujejo samo nealergene dišave, vsebujejo UVA in UVB filtre, so testirani na nikelj (< 0,0001%) ter so dermatološko testirani.
Lasje so sestavljeni iz treh zelo pomembnih snovi: sladkorjev, proteinov in lipidov. Sladkorji, ki se večinoma nahajajo na lasnem korenu, so glavna učinkovina, odgovorna za rast las. Proteini so srce lasne strukture, ki je zaščitena in sijoča prav zaradi tretje snovi - lipidov, ki se iz lasišča širijo vse od lasnih korenin do konic. Zdravo lasišče vsebuje popolno ravnovesje teh snovi, ki lasišču nudijo sijaj, svilnat otip in vitalnost. To naravno ravnovesje se lahko poruši, če so lasje prekomerno izpostavljeni agresivnim kemičnim in mehanskim snovem (agresivne barve za lase, prevroči sušilniki za lase), škodljivim vremenskim pojavom ali slabim prehranjevalnim navadam.

Linija za nego las, naravne kozmetike Planter's, pomaga ustvariti pravo ravnovesje med sladkorji, proteini in lipidi. S posebnimi tretmaji iz Aloe Vere, nudi presenetljive in takojšnje rezultate.

Kozmetični izdelki Planter's ne vsebujejo parabenov, ne vsebujejo sledi niklja, ter so dermatološko testirani. Končni izdelki niso testirani na živalih.
Hladno stiskano olje iz semen mandljev je prosojno, bledo rumene barve, ter bogato z maščobnimi kislinami, vitaminom B in E ter minerali. Zelo je podobno naravnemu kožnemu sebumu, zato ga skoraj vsak tip kože zelo dobro prenaša. Ker nudi izjemno mehkobo in gladkost, se ga velikokrat uporablja pri proizvodnji blažilnih in hranilnih kozmetičnih izdelkov, ter takšnih, ki se bojujejo proti nadležnim strijam.

Zaradi njegovih izjemnih lastnosti, je Planter's oblikoval prav posebno kozmetično linijo, ki je namenjena za najbolj občutljive kože, ki so nenehno izpostavljene stresu. Še posebej se uporaba te kozmetične linije priporoča v času nosečnosti, ko je nujno potrebno kožo zaščititi pred neželenim raztezanjem in nastankom neprivlačnih strij.

Linija Sladki Mandelj ne vsebuje parabenov, sintetičnih barvil, vazelina in mineralnih olj, lanolina ter ne vsebuje sledi niklja. Je dermatološko testirana, končni izdelki niso testirani na živalih.
Kozmetična linija sestavljena iz 6 negovalnih kopeli in 6 negovalnih masel za telo.

Negovalne kopeli: Nežne in privlačne kopeli za telo z rastlinskim mlekom, obogatene z naravnimi aktivnimi učinkovinami, koži nudijo izjemno mehkobo, gladkost in nežno odišavljenost tekom celega dne.

Negovalna masla: Kremni tretmaji za nego kože telesa, bogati z naravnimi aktivnimi učinkovinami, koži nudijo učvrstitev in elastičnost. So hitrega vpoja, zato kožo naredijo mehkejšo in bolj navlaženo, podaljšujejo tudi njeno napetost ter prožnost.